Logo Clinici Bucuresti

Articol din categoria Tehnica medicala

Operatia de rinoplastie

Publicat: / Actualizat: /
Operatia de rinoplastie
'Afiș articol "Operatia de rinoplastie"
Rinoplastia sau operaţia de remodelare a nasului îmbunătăţeşte aspectul şi proporţiile acestuia precum şi armonia trăsăturilor faciale şi încrederea în sine.
Publicat: / Actualizat:
4.214 vizionări
3
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe Clinici Bucuresti: “Operatia de rinoplastie” — Rinoplastia sau operaţia de remodelare a nasului îmbunătăţeşte aspectul şi proporţiile acestuia precum şi armonia trăsăturilor faciale şi încrederea în sine.

trimite

Rinoplastia sau operaţia de remodelare a nasului îmbunătăţeşte aspectul şi proporţiile acestuia precum şi armonia trăsăturilor faciale şi încrederea în sine. Chirurgia nasului poate corecta de asemenea problemele de respiraţie cauzate de defecte structurale ale nasului.

Generalităţi

Deşi forma nasului este de obicei rezultatul eredităţii, aspectul acestuia poate fi schimbat de traumatismele sau operaţiile anterioare. Operaţia de rinoplastie poate modifica:

 1. • Dimensiunea nasului, în corelație cu celelalte structuri ale feței
 2. • Lăţimea nasului la nivelul rădăcinii
 3. • Profilul nasului cu bombări sau denivelări ale crestei nazale
 4. • Vârful nasului dacă este prea mare sau bulbos, căzut sau în sus
 5. • Nările mari, late sau răsucite
 6. • Asimetria şi deviaţia nazală


Chirurgia estetică a nasului este o intervenţie individualizată şi ar trebui să o faceţi pentru dumneavoastră, nu pentru a îndeplini dorinţele altcuiva sau pentru a vă potrivi unei imagini ideale. O operaţie de rinoplastie este o opţiune bună pentru dumneavoastră dacă:

 1. • Procesul de creştere facială este complet şi aveţi peste 13 ani
 2. • Sunteți sănătos/sănătoasă
 3. • Nu fumaţi
 4. • Aveţi obiective specifice, dar realiste, pentru îmbunătăţirea aspectului dumneavoastră.

 

Etapele operaţiei de rinoplastie

 

Anestezia

Opţiunile anestezice includ sedarea intravenoasă sau anestezia generală. Chirurgii și anesteziștii noştri vă vor recomanda cea mai bună soluţie pentru dumneavoastră.

Intervenția

Chirurgia nasului se realizează fie printr-un procedeu închis (rinoplastie închisă), în care inciziile sunt ascunse în interior, fie printr-o tehnică deschisă, în care se realizează o incizie pe columelă, porţiunea îngustă de ţesut care separă nările. Prin aceste incizii, ţesuturile moi care acoperă nasul sunt ridicate cu delicatețe, asigurând accesul pentru remodelarea structurii nasului. Chirurgia nasului poate reduce sau dimpotrivă, crește structurile nazale prin utilizarea grefei de cartilaj recoltate din alte zone ale corpului. Cel mai frecvent se utilizează bucăţi de cartilaj din septul nazal, de pe porțiunea mijlocie a nasului. În anumite cazuri, se poate utiliza o bucată de cartilaj din ureche şi, rar, cartilaj costal. Dacă septul este deviat, acesta va fi îndreptat, iar proiecţiile din interiorul nasului sunt reduse pentru a îmbunătăţi respiraţia. Odată ce structura de susţinere a nasului este modelată în forma dorită, pielea şi ţesuturile sunt reaşezate şi inciziile sunt închise. Se pot face incizii suplimentare la baza nărilor pentru a le reduce dimensiunile.

Postoperator

În prima saptămână după operaţia de rinoplastie s-ar putea să fie necesare atele şi tuburi interne pentru menținerea formei nasului. Deși edemul inițial se retrage în câteva săptămâni, este nevoie să treacă aproape un an până se definitivează forma finală a nasului. În acest interval veți observa schimbări treptate în aspectul nasului, pe măsură ce acesta evoluează către un rezultat permanent. În primul an postoperator, tumefierea poate apărea şi dispărea, fiind mai accentuată dimineaţa. O intervenție nazală pentru îmbunătăţirea căilor respiratorii obstrucţionate necesită o evaluare atentă a structurilor nasului. Corecţia unei deviaţii de sept, una dintre cele mai frecvente cauze ale problemelor respiratorii, se realizează prin ajustarea structurii nazale pentru obţinerea unei alinieri mai bune.

Recuperarea

După operație, în interiorul nasului pot fi plasate meşe sau tuburi interne şi la exterior va fi prezentă o atelă și un pansament pentru a susţine şi proteja noile structuri în faza iniţială de vindecare. Vă vor fi oferite instrucţiuni specifice referitoare la îngrijirea zonei unde s-a intervenit chirurgical, medicaţia recomandată pentru vindecare şi reducerea riscului de infecţie, îngrijiri specifice ale zonei operate precum și consultațiile postoperatorii (de control).

Rezultatele rinoplastiei sunt de lungă durată. Pot trece mai multe luni până la dispariţia completă a edemului şi până la un an – uneori chiar mai mult – până la obţinerea rezultatelor definitive în urma unei operaţii de rinoplastie. Deşi rezultatele rinoplastiei sunt în general permanente, cartilajul poate continua să remodeleze şi să deplaseze ţesutul, ceea ce poate modifica rezultatele operaţiei în timp.

Informaţii privind siguranţa şi riscurile aferente rinoplastiei


Decizia de a efectua această intervenţie este una extrem de personală şi va trebui să luaţi în calcul dacă beneficiile reprezintă cu adevărat ceea ce v-aţi propus şi dacă riscurile şi complicaţiile potenţiale sunt acceptabile. Chirurgii noştri vă vor explica în detaliu riscurile asociate intervenţiei. Veţi fi rugat să semnaţi formulare prin care vă exprimaţi înţelegerea deplină a procedurii, a riscurilor şi a complicaţiilor potenţiale.

Riscurile rinoplastiei

 1. • Spargerea unor vase mici de sânge de pe suprafaţa nasului
 2. • Infecţie
 3. • Vindecare lentă a rănii
 4. • Riscuri asociate anesteziei
 5. • Sângerare (hematom)
 6. • Asimetrie nazală
 7. • În cazul unor intervenţii chirurgicale mai lungi, pot apărea complicaţii cardiace şi pulmonare ce pot fi asociate cu formarea sau creşterea numărului de cheaguri de sânge din sistemul venos
 8. • Modificări ale senzaţiilor la nivelul pielii (amorţeala, pierderea sensibilităţii)
 9. • Alterări ale căilor respiratorii nazale ce se pot produce în urma unei rinoplastii sau septoplastii şi pot îngreuna respiraţia
 10. • Perforaţia de sept nazal (o gaură în septul nazal) se poate produce, dar este rară; poate fi necesar un tratament chirurgical suplimentar pentru corecţia septului nazal dar, în anumite cazuri, această complicaţie nu mai poate fi corectată
 11. • Durere ce poate deveni persistentă
 12. • Cicatrizare inestetică în urma rinoplastiei
 13. • Neregularităţi ale conturului pielii
 14. • Decolorare şi umflături la nivelul pielii
 15. • Suturile pot ieşi la suprafaţa pielii şi deveni vizibile sau produce iritaţie, necesitând îndepărtare
 16. • Posibilitatea unor intervenţii corectoare


Respectarea cu stricteţe a indicaţiilor doctorului dvs. este cheia reuşitei operaţiei de rinoplastie. Este important ca inciziile chirurgicale să nu fie supuse traumelor, frecării sau mişcării în timpul perioadei de recuperare. Evitaţi să purtaţi haine ce se îmbracă pe deasupra capului. Doctorul dvs. vă va furniza toate indicaţiile necesare pentru perioada de recuperare.

1 recenzii (4 / 6)
Numele tau: Adresa de e-mail:
Operatia de rinoplastie
Articol - Operatia de rinoplastie
Rinoplastia sau operaţia de remodelare a nasului icircmbunătăţeşte aspectul şi proporţiile acestuia precum şi armonia trăsăturilor faciale şi icircncrederea icircn sine

clinicibucuresti  .RO 

Cea mai mare colectie de clinici, cabinete, spitale si evenimente medicale din Bucuresti
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@nindos.ro