Logo Clinici Bucuresti

Articol din categoria Tehnica medicala

Cele mai frecvente boli intalnite la copii

Publicat: / Actualizat: /
Cele mai frecvente boli intalnite la copii
'Afiș articol "Cele mai frecvente boli intalnite la copii"
Cele mai frecvente boli pediatrice intalnite de medicii pediatri sunt anemiile, balbismul, dermatita de scutec, enurezisul nocturn, intoleranta la lactoza, obezitatea la copii, boli ale copilariei (oreion, rubeola, pojar, varicela) sau scarlatina.
Publicat: / Actualizat:
1.790 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe Clinici Bucuresti: “Cele mai frecvente boli intalnite la copii” — Cele mai frecvente boli pediatrice intalnite de medicii pediatri sunt anemiile, balbismul, dermatita de scutec, enurezisul nocturn, intoleranta la lactoza, obezitatea la copii, boli ale copilariei (oreion, rubeola, pojar, varicela) sau scarlatina.

trimite

Iata o scurta descriere a celor mai intalnite afectiuni juvenile, pentru a putea fi mereu in garda in ceea ce priveste sanatatea copilului.

 Anemia - afectiune a sangelui care apare atunci cand nivelul de celule rosii din organism scade. Aceasta afectiune poate conduce la probleme de sanatate, deoarece celulele rosii contin hemoglobina care transporta oxigenul in tesuturile organismului. Anemia poate genera o serie de complicatii, cum ar fi oboseala si stresul la nivelul organelor.

 Balbismul - tulburare de vorbire care se manifesta prin repetarea sau prelungirea de cuvinte, siabe sau fraze. Afectiunea este agravata de stres, oboseala si emotii, fiind mai putin vizibila atunci cand pacientul este relaxat.

 Dermatita de scutec -dermatita sub forma de mozaic, de culoare rosu aprins, care apare pe fundul copilului.Udarea patului

 (Enurezisul nocturn) - este urinarea involuntara in timpul somnului la copiii care isi controleaza vezica urinara atunci cand sunt treji. Frecventa acestei afectiuni este mai mare in randul baietilor decat al fetelor. Inainte de varsta de 6-7 ani, nu reprezinta o cauza de ingrijorare, deoarece mecanismul de control al vezicii pe timpul noptii nu este inca instalat.

 Intoleranta la lactoza - afectiune care apare la persoanele ce au probleme in a digera lactoza, un tip de zahar din lapte si produse lactate.
   
Obezitatea infantila - afectiune grava care afecteaza copiii si adolescentii si care se manifesta prin depasirea cu mult de catre copil a greutatii normale pentru varsta lui sau pentru inaltimea pe care o are. Poate genera probleme de sanatate grave precum diabet zaharat, hipertensiune arterial si colesterol ridicat, dar si probleme precum depresie sau scaderea increderii in sine.

 Oreionul - boala cauzata de un virus raspandit in mod normal prin intermediul salivei si care poate afecta mai multe parti ale corpului, dar cu precadere glandele salivare.

 Rubeola - este o infectie care afecteaza pielea si ganglionii limfatici, cauzata de virusul rubeolei ce se transmite prin secretiile nazale sau din gat. Este periculos in cazul femeilor insarcinate, pentru ca se poate transmite fatului, dar este o boala usoara la copii.

 Rujeola (pojar) - infectie respiratorie extrem de contagioasa cauzata de un virus care cauzeaza o eruptie pe toata pielea corpului. Simptomele acestei boli sunt similare celor ale gripei, pojarul manifestandu-se prin febra, tuse si rinoree (cursul nasului). Se raspandeste prin respiratie si este foarte contagioasa, motiv pentru care trebuie luate precautii de carantina pentru toate cazurile suspecte de rujeola.

 Varicela - boala frecventa cauzata de virusul zoster, care apartine familiei herpesvirusurilor. Apare cel mai adesea la finalul iernii sau inceputul primaverii si este foarte contagioasa pentru persoanele care nu au imunitate. Virusul se raspandeste prin aer si contact fizic. Desi nu este o boala grava la copiii cu o stare buna de sanatate, gravitatea ei poate varia, fiind mai severa la gravide, nou-nascuti, persoane cu varste de peste 15 ani si la persoanele care au imunitatea scazuta.

 Scarlatina - cauzata de o infectie cu o bacterie numita streptococ de grupa A ce cauzeaza o iritatie de un rosu aprins. Bacteria produce o toxina (otrava) care poate cauza iritatia « rosu aprins » de la care provine numele acestei boli.Spre deosebire de anumite alte boli ale copilariei cum sunt rujeola si rubeola, scarlatina nu poate fi lasata sa isi urmeze cursul tocmai pentru ca streptococul este o bacterie foarte periculoasa.Daca intalniti la copilul dumneavoastra una dintre simptomele prezentate mai sus, nu ezitati sa contactati un medic pentru a va asigura de un tratament corect, intocmai afectiunii copilului dumneavoastra!

Numele tau: Adresa de e-mail:
Cele mai frecvente boli intalnite la copii
Articol - Cele mai frecvente boli intalnite la copii
Cele mai frecvente boli pediatrice intalnite de medicii pediatri sunt anemiile balbismul dermatita de scutec enurezisul nocturn intoleranta la lactoza obezitatea la copii boli ale copilariei oreion rubeola pojar varicela sau scarlatina

clinicibucuresti  .RO 

Cea mai mare colectie de clinici, cabinete, spitale si evenimente medicale din Bucuresti
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@nindos.ro